Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε

Book we loved: Πίστεψε σε σένα

Γεια σας αγαπημένοι,

Σήμερα θα διαβάσουμε το Πίστεψε σε σένα της Rut Nieves που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πεδίο.

Περιγραφή βιβλίου:

«Πώς θα είναι η ζωή μου σε 10 χρόνια, αν συνεχίσω να κάνω τα ίδια; Η απάντηση ήταν τόσο ξεκάθαρη, που στα τριάντα πέντε μου τα άφησα όλα για να βρω τον εαυτό μου, να βρω αυτό που μου έλειπε.

Άφησα την αρχιτεκτονική, το διαμέρισμά μου, την πόλη μου, τη χώρα μου και τους ανθρώπους που αγαπούσα περισσότερο από όλους. Και πήγα να ζήσω στα δάση του Μέλανα Δρυμού ψάχνοντας απαντήσεις. Εκεί άρχισα να έρχομαι σε επαφή με την ουσία μου και με ό,τι αγαπούσα πραγματικά. Και τότε ήρθαν όλες οι απαντήσεις.

Έναν χρόνο πριν ξεκινήσω να γράφω αυτό το βιβλίο, κατάλαβα γιατί είχε φτάσει η ζωή μου σε αυτό το σημείο, γιατί δεν είχα καταφέρει να ζήσω τα όνειρά μου. Κατάλαβα πώς οι πεποιθήσεις που είχε απορροφήσει το μυαλό μου τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής μου με είχαν καθοδηγήσει και είχαν καθορίσει την υπόλοιπη ύπαρξή μου.»

Το βιβλίο αυτοαποκαλείται βιβλίο «αυτοενδυνάμωσης». Η συγγραφέας συγκεντρώνει όλα τα γεγονότα που άλλαξαν τη ζωή της μέσα σε λίγους μήνες, εντοπίζει το βαθύτερο νόημα που βρίσκεται κάτω από τις αλλαγές αυτές και μας καλεί να το ακολουθήσουμε.

Στόχος του βιβλίου είναι να φέρεις τον εαυτό σου στην επιφάνεια και να τον κάνεις προτεραιότητα, μακριά από όσα σε φθείρουν, σε υποβαθμίζουν και γενικά σου στέκονται εμπόδια. Η συγγραφέας στρέφει το βλέμμα προς το εσωτερικό μας, προς τον ίδιο μας τον εαυτό και μας εξηγεί πως για ό,τι συμβαίνει κύριοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι ίδιοι μέσω του τρόπου που το διαχειριζόμαστε. Υποστηρίζει δηλαδή πως ο τρόπος σκέψης μας μάς οδήγησε στη ζωή που έχουμε σήμερα. Προσωπικά, μπορώ να καταλάβω το ΄μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η συγγραφέας μέσω της συγκεκριμένης δήλωσης, αλλά δεν θεωρώ ότι αυτό είναι καθολικό.

Το βιβλίο απαντά σε ένα άλλο πολύ σημαντικό ερώτημα που βασανίζει τους ανθρώπους: Γιατί υποφέρουμε; Θα μιλήσει για τις αιτίες που μας κάνουν να υποφέρουμε και με ποιους τρόπους θα μπορέσουμε να υπερβούμε τον πόνο και να κατακτήσουμε την αγάπη και τον σεβασμό προς τον εαυτό μας.

Το βιβλίο μου άφησε μια ωραία αίσθηση στο τέλος, αλλά κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης βρήκα τον τρόπο που η συγγραφέας προσπαθούσε να μας μεταδώσει τα μηνύματα που ήθελε, πιο επιθετικό από ότι μου ταιριάζει. Τώρα για το αν το βιβλίο έχει πετύχει τους στόχους που ανέφερα παραπάνω, περιμένω και την δική σας εντύπωση.

Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζω στο βιβλίο αυτό είναι οι «χρυσές» συμβουλές που μας δίνει η συγγραφέας στο τέλος του βιβλίου. Έχω εκτυπώσει μάλιστα το δισέλιδο αυτό και το έχω μέσα στην ατζέντα μου, γιατί όλοι χρειαζόμαστε λίγο daily inspiration. Ξεχωριστή μνεία χρειάζεται να γίνει και στην επιμέλεια, τα χρώματα και όλη την εμφάνιση του βιβλίου που με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου. Και το πιο σπουδαίο μήνυμα που μεταφέρεται είναι ότι η ιστορία της ζωής μας δεν έχει ήδη γραφτεί. Γράφεται εδώ και τώρα, κάθε μέρα. Από εμάς τους ίδιους.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Website Built with WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: